A gránátalma előnyei a férfiak számára

A gránátalma amellett, hogy kiváló forrása a C-vitaminnak és a folsavnak, levében rengeteg antioxidánst is találunk, melyek igazán rengeteg egészségügyi előnnyel bírnak. A kutatások azt mutatják, hogy a gránátalma levének rendszeres fogyasztása a férfiak egészségének szempontjából is rendkívül fontos, mivel az olyan betegségek is hatékonyan kezelhetőek vele, melyek kifejezetten a férfiakat érintik.

gránátalma tápanyagtartalom

Csökkenti a prosztatarák kockázatát

M. Young Hong és társai egy kutatás során a gránátalma mechanizmusát vizsgálták és megállapították, hogy nagyszerűen képes védeni a prosztatarák kialakulása ellen. Eredményeiket a Journal of Nutritional Biochemistry lapban publikálták. Felfedezték, hogy a gránátalma gyümölcse és leve olyan apoptózist indukál, mely a rákos sejtek halálát eredményezi, illetve megakadályozza a rák továbbterjedését. A gránátalma hatékony antioxidáns, különösen annak punicalagins és punicalins vegyületei, melyek ezekért az előnyökért jórészt felelőssé tehetőek. 

Növeli a sperma minőségét és mobilitását

A gránátalma leve jótékony hatást gyakorolt a sperma minőségére és sebességére - állítja a Clinical Nutrition 2008as számában közzétett tanulmány. A kutatásban résztvevőket több csoportra osztották: a kontroll csoport nem kapott levet, a másik csoport naponta 0,25 ml gránátalma levet 0,75 ml vízzel elkeverve, a harmadik csapat pedig 0,5 ml gránátalma levet ugyanennyi vízzel, a negyedik csoport pedig  1 ml levet. Egy hét hetes vizsgálat következett, melynek végén a kutatók azt találták, hogy miinél több gránátalmalevet fogyasztott valaki, a spermájának annál jobb lett a minősége és a mobilitása. A tanulmány azt is kimutatta, hogy a gránátalma növeli az antioxidánsok termelését is, mint pl. a glutationét és a katalázét, melyek megóvják a sperma károsodását. 

Javítja a merevedési zavarokat

Harin Pathan Nathan és munkatársai azt vizsgálták, hogy a gránátalma hogyan hat a merevedésre. A kutatásról az International Journal of Research 2007es számában olvashatunk. Nyolc héten át vizsgálták a férfiakat két csoportban. A kutatás kedvező eredményekkel zárult.

Gránátalma koncentrátum

BioCo Gránátalmakivonat 80 db

BioCo Gránátalma kivonat 80 db

A Gránátalma kivonat tablettánként magas koncentrációjú, 40% ellagsav tartalomra standardizált gránátalma kivonatot tartalmaz. Használata javasolt mindazok számára,

Ár: 3990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!