A gránátalma és a koleszterin

A gránátalma egy olyan fán nő, melynek magassága akár a 20 métert is elérheti. A MedinePlus honlapján szerepel az az információ is, mely szerint ez a fa nem áll semmilyen más növénnyel rokonságba, kivéve egy kis fafajtával, mely kizárólag Jemenben nő. Ennek ellenére a fa gyümölcse rendkívül hasznos, mivel számos gyógyászati kezelésben felhasználják. Így például a magas koleszterinszint csökkentésére is.

gránátalma koleszterin

A koleszterinről

A koleszterinnek két alapvető típusa létezik: van az úgynevezett LDL koleszterin, amit mi rossznak nevezünk, hiszen megtapad az erek falán, csökkenti rugalmasságukat és elzáródásokat okoz. A koleszterin másik típusa az LDL, vagyis a jó koleszterinszint, mely segíti a szervezetet, hogy eltávolítsa a rossz koleszterinszintet. Egy vérvizsgálat során könnyen megállapítható, hogy mekkora a koleszterinszintünk, azonban ilyenkor több értéket is kapunk, így nehéz rajtuk kiigazodni, mert nem tudjuk, hogy az eredményünk jó vagy nem. A Mayo Klinika szerint a teljes koleszterin értékének 200 mg alatt kell lennie, az LDL-nek 70 mg alatt, a HDL-nek 60 mg alatt és a trigliceridek mennyisége, a vérzsír nagysága nem haladhatja meg a 150 mg-ot. 

A gránátalma egészségügyi előnyei

A gránátalmát már gyógyászatilag is felhasználják a magas koleszterinszint csökkentésére, de így a vérnyomás, a fogínybetegségek, a prosztatarák, a szívbetegségek, a hasmenés, a torokfájás és az aranyér kezelésére is.A Drugs.com arról számol be, hogy a gránátalma egy lehetséges kezelési módja lehet az MRSA-nak is, ami egy antibiotikum-rezisztens típusú fertőzés. 

Kutatás

A gránátalma léről már bebizonyították, hogy jelentősen csökkenti a teljes koleszterinszintet. Ezt az állítást igazolta a Rambam MEdical Center, Izraelben. A kutatók a gránátalma lé hatását vizsgálták az állatokban. A kutatás végére a HDL koleszterin szinte 2237%-kal emelkedett, az LDL-é pedig 22% csökkent. Ezenfelül a trigliceridszint is alacsonyabb lett.

Gránátalma koncentrátum

BioCo Gránátalmakivonat 80 db

BioCo Gránátalma kivonat 80 db

A Gránátalma kivonat tablettánként magas koncentrációjú, 40% ellagsav tartalomra standardizált gránátalma kivonatot tartalmaz. Használata javasolt mindazok számára,

Ár: 3990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!