A gránátalma tápanyagtartalma

A gránátalmát gyümölcsként fogyasztva igazi kihívás, hiszen a kemény, kesernyés ízű héj alól igen nehéz kibontani a kevés gyümölcshúst tartalmazó magokat. Azonban megéri a fáradtságot kihámozni a gyümölcsöt a burkából, hiszen a magoknak és a gyümölcsöknek is rendkívül magas a tápanyagtartalma és számos értékes anyagokat tartalmaznak.

gránátalma tápanyagtartalom

Kalóriatartalom

A gránátalma magjaiban 100 grammonként 105 kalóriát találunk. Ez egészen soknak tűnik, de ezek a kalóriák jótékony szénhidrátokból származnak, melyekből a szervezetünk képes energiát nyerni. A kalória nagy része a 26 gramm szénhidrátból származik.

Míg a gránátalma lehet kihívást gyümölcsöt enni, mert a kemény héj, a kesernyés ízét és tápértékét a magok lehet megéri az erőfeszítést. Táplálkozási értékek a magokat egy gyümölcs, körülbelül 3 és fél hüvelyk átmérőjű, ami hasonló lenne a értékek ¾ csésze vásárolt vetőmag. 

A gránátalmában található zsírok

Mint a legtöbb gyümölcs, a gránátalma is nagyon kevés zsírt tartalmaz, 100 grammonként mindössze 0,5 grammot. A gránátalmában ezenfelül nem található koleszterin, ami szintén nem meglepő, gyümölcsről lévén szó. 

A gránátalmában található fehérjék

A gránátalma magjait darabonként 1,5 gramm fehérjét tartalmaznak. Csak összehasonlításképp érdemes tudni, hogy 1 pohár sima joghurt 13 gramm fehérjét tartalmaz. Ehhez képes tehát a gránátalmában igen nagy mennyiségű fehérjét találunk. 

A gránátalmában található vitaminok és ásványi anyagok

A gránátalmának magas a C-vitamin tartalma, ezenfelül igen sok B-vitamint is tartalmaz. E két fő vitaminon kívül tartalmaz még káliumot, rezet és egy kis mennyiségű nátriumot is. A gránátalmának ezenfelül igen magas az antioxidáns tartalma, melyről úgy gondolják, hogy képes felvenni az öregedésért, a rákos sejtek kialakulásáért felelős szabadgyökökkel, így a gránátalmával is megelőzhető jó néhány krónikus megbetegedés. 

A gránátalma antioxidánsai

Tehát a gránátalmának igen magas az antioxidáns tartalma is, rengeteg polifenolt tartalmaz, melyek gátolják a bőr öregedését, sejtjeinket frissen tartják és segítségükkel megelőzhetőek a krónikus betegségek.

Gránátalma koncentrátum

BioCo Gránátalmakivonat 80 db

BioCo Gránátalma kivonat 80 db

A Gránátalma kivonat tablettánként magas koncentrációjú, 40% ellagsav tartalomra standardizált gránátalma kivonatot tartalmaz. Használata javasolt mindazok számára,

Ár: 3990 Ft
Megnézem
Vélemények (1)