A gránátalma és a pikkelysömör

A gránátalma gyümölcsét még a nagyobb szupermarketekben és a kisebb élelmiszerboltokban is megtaláljuk. Ugyanakkor lehet, hogy meglepően hangzik, de különböző gyógyászati kezelések alapanyagaiként is ismerős lehet. Például a pikkelysömör kezelésében is igen hatásos. Természetesen mielőtt elkezdenénk használni a gránátalmát a pikkelysömör eltüntetésére, kérdezzük meg orvosunkat, hogyan is érdemes használni ezt a gyümölcsöt.

gránátalma pikkejsömör

A pikkelysömör

A pikkelysömör egy olyan krónikus bőrbetegség, melynek tünetei a vörös, gyulladás, vastag foltok a bőrön - állítja a National Library of Medicine és a Maryland Egyetem Orvosi Központja. Ezek a tünetek idővel súlyosbodhatnak és fellángolhatnak. Igazából nem tisztázott, hogy mi okozza a betegséget, de elsődlegesen az immunrendszer gyengesége okolható a kialakulásáért. A stressz, a száraz bőr, bizonyos fertőzések ronthatnak a helyzeten, ezért fontos, hogy a pikkelysömört megfelelően kezeljék. 

A gránátalma felhasználása

A gránátalma segítségével hatékonyan kezelhető az osteoarthritis, a rák és a szívbetegség - állítja a Maryland Egyetem Orvosi Központja. Egy rákközpont szerint a gránátalma hasznos a koleszterinszint csökkentésére, a vérnyomás kontrollálásában, a szív- és érrendszeri betegségek elkerülésében. Nemrégiben még az is kiderült, hogy a bőrbetegségek is gyógyíthatóak vele. 

A kutatás

A PubMed.com oldalon nemrégiben publikálták azt a cikket, ami ismerteti azt a kutatást, melyben meghatározzák a leghatékonyabb természetes összetevőket a bőrbetegségek kezelésére. Az egyik ilyen betegség volt a pikkelysömör is. De ezenkívül hatékony az ekcéma, az ödémák kezelésében is. 

Lehetséges mellékhatások

A gránátalma fogyasztása teljesen biztonságos, ha maximum naponta 2 litert fogyasztunk belőle, két éven át. Fontos azonban, hogy 100%-os gránátalma levet válasszunk, ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot. Az ital könnyen elérhető és maga a gyümölcs is. Azonban a bioboltokban már találunk a hatóanyagot tartalmazó tablettát, port és kapszulát is.

Gránátalma koncentrátum

BioCo Gránátalmakivonat 80 db

BioCo Gránátalma kivonat 80 db

A Gránátalma kivonat tablettánként magas koncentrációjú, 40% ellagsav tartalomra standardizált gránátalma kivonatot tartalmaz. Használata javasolt mindazok számára,

Ár: 3990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!